Powerlifting

Ook hebben wij veel te bieden in het powerliften voor beginners. Van losse technieksessies tot complete training en coaching richting een wedstrijd. Je traint bij ons met wedstrijdmateriaal en wordt begeleid door trainers met ervaring in wedstrijden en kennis van de sport. Resultaat gegarandeerd, het enige wat we van jou verwachten is toewijding, doorzettingsvermogen en vooral geduld. Er zijn geen shortcuts als je degelijk resultaat wilt boeken.

43878688_976123662596894_8468283633365417984_n
Powerlifting is een krachtsport waarbij je over drie verschillende onderdelen jouw maximale gewicht (1RM) probeert te volbrengen. De squat (kniebuigen), de benchpress (bankdrukken), en de deadlift. Op een powerliftingwedstrijd krijg je drie pogingen per onderdeel waarbij de zwaarste en correct bevonden lift meetelt voor je totaalscore. Zowel mannen als vrouwen kunnen deelnemen in verschillende gewichtsklasses van -47kg tot aan 120kg+.

Het is een individuele sport waarbij zelfverbetering centraal staat en waar een ieder zijn persoonlijke records op de lifts wilt verbreken. Dit kun je in competitieve vorm doen op wedstrijden maar dus ook puur individueel voor jezelf.
Mooi aspect van de sport is dat er lichamelijk heel compleet getraind moet worden. Techniek staat voorop en alle zwakke punten worden aangepakt om een sterke fundering te bouwen zodat je zo optimaal mogelijk kunt presteren. Een verantwoorde opbouw in training, goede programmering en blessurepreventie nemen we serieus zodat je op een duurzame manier de sport kunt blijven beoefenen.